Положен камен темељац за ковид болницу код Новог Сада

Положен камен темељац за ковид болницу код Новог Сада

Председник Републике и врховни командант Војске Србије Александар Вучић положио је данас камен темељац за изградњу ковид болнице у насељу Мишелук код Новог Сада.

Заједно са председником Вучићем камен темељац положили су потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић, министар здравља Златибор Лончар, председник Покрајинске владе Игор Мировић, покрајински секретар за здравство др Зоран Гојковић и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.
 
Обраћајући се присутнима председник Вучић је истакао да само изградња, реконструкција и модернизација Клиничког центра Војводине кошта 50 милиона евра и нагласио колико је било важно што је Србија на време кренула са изградњом ковид болница.

– Ми бисмо били у тоталном колапсу да нисмо имали батајничку и крушевачку ковид болницу. Имали бисмо слике као што данас имате у Индији и другим деловима света. Као да смо предосетили шта ће да се догоди. Али то смо могли да урадимо захваљујући вредним градитељима, неимарима, који су радили и по киши и по сунцу, по хладном времену. Сад ће имати боље време и уверен сам да ће до 1. септембра да заврше ову дивну болницу – рекао је председник Вучић.

Према његовим речима, цела Војводина има 170 кревета интензивне неге, а само у новој ковид болници у Новом Саду биће 220 кревета на интензивној нези, у чему лежи додатни значај изградње те болнице.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *