Подршка градоначелнице Сотировски кошаркашима у колицима: Играла сам са њима, сад знам како је давати кошеве “везаних” ногу

Подршка градоначелнице Сотировски кошаркашима у колицима: Играла сам са њима, сад знам како је давати кошеве “везаних” ногу

Кошаркаши Клуба кошарке у колицима „Наис“ одржали су синоћ први тренинг у Нишу после четири месеца проведених у Бојнику коме су присуствовале градоначелница Ниша Драгана Сотировски и градска већница Марија Ранђеловић.

Кошаркаши у колицима нишког клуба тренинге и утакмице ће одржавати у сали Основне школе “Иво Андрић”. Тренираће три пута недељно по три сата,  а по завршетку радова који омогућавају несметан приступ особама са инвалидитетом и после сузбијања епидемије вратиће се под кров Хале „Чаир“.

Градоначелница и већница су и саме активно учествовале у делу тренинга у колицима, а представници клуба, који су захвалили на разумевању и помоћи,  истакли су “да је то била сјајна промоција инклузије и рушења баријера”.

Они сада тренирају три пута недељно по три сата и кажу да је то довољно да остану у форми. Вечерас сам са њима и ја играла на крају тренинга јер када се нађете у овим колицима и не можете да покрећете ноге, а све је у вашим рукама и дајете кошеве, онда сте у „њиховим ципелама“ и боље разумете све њихове потребе“, рекла је Драгана Сотировски.

Хала “Чаир” претворена је крајем октобра прошле године у привремену ковид болницу, па су кошаркаши у колицима, који се такмиче у Првој лиги Србије, остали без места за тренинге. Утакмице и тренинге организовали  су у Бојнику што је знатно отежало њихов рад.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *