Пласидо Доминго је решио – саксофонисткиња Кики из Параћина је заштитно лице престижног такмичења

Пласидо Доминго је решио – саксофонисткиња Кики из Параћина је заштитно лице престижног такмичења

Саксофон сматрају једним од најзахтевнијих инструмената који, за извођење музике, осим талента, захтева и посебне физичке предиспозиције. Међутим, када девојчица од само девет година постане виртоуз на том инструменту, прича добија сасвим другачији тон.

Највише воли џез и брзе ритмове, али добро јој иду и класика и народне композиције. Темом из Пинк пантера Кристина Васић Кики из Параћина започела је мини-концерт за нашу екипу. 

Кики је недавно била суперфиналиста и најмлађи учесник престижног међународног такмичења Виртуоз В4 које је преносила и наша кућа.

Жири којем је председавао Пласидо Доминго изабрао је Кики за заштитно лице такмичења што јој је широм отворило врата за наступе у свету.

„Саксофон ми се свидео зато што је  предиван инструмент који има баш прелеп тон и то је једини инструмент који ће да ме одведе кроз цео свет да видим и упознам нешто потпуно ново. Највише волим да свирам џез, јер је то некако најлепша врста музике”, каже Кристина Васић.

Кики паралелно похађа музичку и редовну школу. У Србији нема специјализовене школе за дуваче.

„Саксофон изискује доста времена, свакодневног вежбања, тако да нам је са те стране мало теже, па видећемо, за сада нам је добро, гурамо некако”, објашњава мајка Милица Пошарац Васић.

Комшије се буне али Кики вредно вежба за нове наступе.

„Воли да свира, воли да се доказује што је интересантно, воли да се такмичи и то ми користимо, ја јој мењам разне композиције па се она ту као такмичи и тако напредујемо”, истиче професор музике Томислав Милосављевић.

А на питање шта ће бити кад одрасте,  Кристина нема дилему. Биће каже најбољи саксофониста.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *