Отворени вртићи у ОШ „Његош“ и ОШ „Надежда Петровић“ у Сићеву и Островици

Отворени вртићи у ОШ „Његош“ и ОШ „Надежда Петровић“ у Сићеву и Островици

У ОШ „Његош“ и ОШ „Надежда Петровић“ у Сићеву која ће имати и групу малишана у свом истуреном одељењу у Островици отворени су вртићи чиме је родитељима омогућено да ту услугу имају у својој близини или у свом месту.

Обрадовала ме је вест да смо за 11 месеци смањили листу чекања на вртић са 1.300 деце на 420 наших малих суграђана, истакла је градоначелница Ниша Драгана Сотировски.

У ОШ „Његош“ постоји могућност за проширење капацитета. Сићево и Островица  су пример како можемо да задржимо родитеље те деце да остану у селу, да искористимо већ постојеће капацитете школа и обезбедимо им будуће ђаке, навела је она.

Градимо два вртића у Новом Селу и Брзом Броду, а очекујем да почетком наредне године почнемо изградњу вртића у Горњоматејевачкој улици у градској општини Пантелеј, подсетила је градоначелница Ниша.

Директорка Предшколске установе „Пчелица“ Светлана Митић рекла је да је ово важан догађај за ту установу, јер у једном дану отварамо два вртића најављујући могућност отварања још једне радне собе или групе у ОШ „Његош“.

Председник градске општине Нишка Бања Душан Живковић  изјавио је да је отварања вртића у Сићеву и Островици пример како обезбедити опстанак села.

На новој услузи и новим предшколским групама граду и ПУ „Пчелица“ захвалили су директори ОШ „Његош“ Бојан Крстић и ОШ „Надежда Петровић“ Лидија Ћирић.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *