Министар Стефановић обишао Центар за обуку паса

Министар Стефановић обишао Центар за обуку паса

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић обишао је Центар за обуку паса у нишкој касарни “Књаз Михаило” где је присуствовао приказу оспособљености паса и њихових водича, на којем су приказани елементи обуке паса трагачке службе, паса за проналажење минско-експлозивних средстава и различите вежбе савлађивања препрека.

Стефановић је рекао да ће се наставити улагања у ову јединицу, чији припадници својим знањем, искуством и залагањем дају значајан допринос оперативним способностима Војске Србије.
 
Он је, заједно са замеником команданта Команде за обуку бригадним генералом Николом Дејановићем, обишао ветеринарску амбуланту и смештајне просторе за псе, као и спомен-собу Центра у којој се чувају сведочанства о јединицама које су се на овим просторима бавиле обуком водича паса, узгојем, дресуром и ветеринарском заштитом службених паса.

О раду Центра за обуку паса  информисао га је командант мајор Зденко Цвијетић, а у Центру се иначе реализује 13 различитих курсева, међу којима је и најсложенији облик усавршавања – курс за обуку водича паса и дресуру службених паса за специјална дејства намењен за обуку припадника специјалних јединица.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *