Министар Вулин: Наша је дужност да се „Олуја“ и мартовски погром више никада не понове

Министар Вулин: Наша је дужност да се „Олуја“ и мартовски погром више никада не понове

Министар унутрашњих послова Александар Вулин поручио је данас на централној манифестацији обележавања Дана Жандармерије у Новом Саду да ће припадници ове јединице увек бити први у заштити грађана и да је њихова и дужност сваког Србина да се „Олуја“ и мартовски погром више никада не понове…

Министар унутрашњих послова Александар Вулин поручио је данас на централној манифестацији обележавања Дана Жандармерије у Новом Саду да ће припадници ове јединице увек бити први у заштити грађана и да је њихова и дужност сваког Србина да се „Олуја“ и мартовски погром више никада не понове.

„Председник Републике Србије Александар Вучић је рекао у име сваког Србина и у име српске државе –  никада се више неће поновити ни Олуја ни мартовски погром, и  никад више српски народ у колонама избеглица неће напуштати место где је рођен, а да српска држава не буде уз њега. Дужност је сваког припадника државе Србије да те речи живи, учини могућим и зато ако буде требало и тада бићете први“, поручио је министар Вулин припадницима Жандармерије. 

Министар Вулин, као изасланик председника Републике Србије Александра Вучића, у његово име честитао је припадницима Жандармерије њихов дан. Министар је навео да сви они који су изабрали овај позив и одлучили да у униформи служе својој земљи и народу знају да су изабрали позив који ће бити тежак, захтеван, у коме често неће бити захвалности за оно што раде, али позив који ће их испунити, учинити вреднијим и бољим.

„Двадесет година у историји једног народа није дуг период. Двадесет година у коме се покаже све, какви јесмо, какви треба да будемо, какви смо могли да будемо. Формирани сте у тешко време, у време кад се српска држава повлачила пред силом, неправдом, али и захваљујући кукавичлуку оних који су је водили“, рекао је министар Вулин и додао да је у то тешко време Жандармерија ишла тамо где више нико није могао, а некада ни смео да иде.

„Тако и данас, ваша је воља да тамо где је најтеже будете први. Добровољност је највећа обавеза  која ће вас пратити  читавог живота. И зато када треба да се упадне у јазбине убица и бандита, а да се не зна шта ће вас тамо чекати, бићете први, када будете стајали између насиља и честитог света, бићете први, када будете из дубина наших река и језера извлачили људске лешеве, када будете рањени несрећом и неправдом, бићете први и када буде требало, чувати наш народ без обзира где је угрожен, бићете први“, нагласио је министар Вулин.

Kомандант Жандармерије Дејан Луковић нагласио је да се у строју налази 100 нових припадника ове јединице од којих очекује да ће радом и залагањем оправдати поверење које им је указано и да ће им узор бити најистакнутији и најквалитетнији припадници ове јединице.

„Након 20 година постојања наше јединице, могу одговорно да тврдим да ћете на Жандармерију моћи да се ослоните и у будућности као и увек до сада. Одговорно, максимално професионално наставићемо да обављамо постављене задатке“, поручио је командант Луковић.

Луковић се министру Вулину и руководству Министарства захвалио на разумевању и подршци захваљујући чему ће, како је рекао,  бити подигнут ниво опремљености и обучености припадника Жандармерије.

Током свечаног обележавања Дана Жандармерије припадници ове јединице приказали су вештине и способности у борилачким вештинама и извели вежбу савладавања и неутралисања побуне у затвору.

Kомандант Жандармерије Луковић поводом Дана јединице министру Вулину уручио је скулптуру цара Лазара од ливеног камена, а у знак захвалности за успешну сарадњу доделио је плакете председнику Владе Аутономне Покрајине Војводине Игору Мировићу, градоначелнику Новог Сада Милошу Вучевићу, директору Безбедносно-информативне агенције Братиславу Гашићу, првом команданту Жандармерије Горану Радосављевићу…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *