ЛАЗАРЕВА СУБОТА

ЛАЗАРЕВА СУБОТА

Градска општина Пантелеј, у сарадњи са Епархијом нишком, реализује вишедневни пригодни Програм „Васкршње радости“ у дане предстојећих празника, на отвореном парковском простору у порти Цркве Светог Пантелејмона, уз подразумевајуће прилагођавање актуелној епидемиолошкој ситуацији и строго поштовање важећих противепидемијских мера. 
Реч је о вишеденевном тематском Програму који ће трајати од „Врбице“ до Васкрса, конципираном у духу традиције и православних вредности, намењеног првенствено деци са родитељима која празнично посећују Цркву али и деци са аутизмом и „Дауновим синдромом“, којој је много тога ускраћено због пандемијских околности, а којој би се на овај начин омогућио део ускршњих радости у задатим околностима свих актуелних ограничења.
Програм почиње у суботу, 24.априла 2021. на празник Лазарева субота-популарна „Врбица“ у 9 часова и 30 минута у Цркви Светог Пантелејмона.
Тим поводом вас позивамо да забележите поделу врбових венчића и звончића на крају празничне литургије а у наставку, уз песму „Лазарица“, изложбено-продајну поставку ускршњих јаја која су украсила деца из свих вртића на подручју ГО Пантелеј, хуманитарног карактера, као и интерактивни програм за децу у пригодно уприличеном „Ускршњем селу“ у сарадњи са Удружењем ЗООПланет.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *