Интервју градоначелнице Ниша поводом Дана Картини, индонежанске хероине

Интервју градоначелнице Ниша поводом Дана Картини, индонежанске хероине

Aнита Живковић

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски дала је интервју поводом 21. априла, Дана Картини, индонежанске хероине, која се слави као симбол оснаживања жена у борби за равноправност и женска права крајем 1800–их у Индонезији. Њени идеали и њена дела отворили су пут индонежанским женама да наставе да теже равноправности. Интервју ће бити емитован 21. априла на Youtube каналу и друштвеним мрежама Амбасаде Индонезије.

Драгана Сотировски говорила је о својој професионалној новинарској каријери и изазовима на дужности градоначелнице у тешким условима пандемије, као и о разлици у изазовима са којима колеге градоначелници не морају да се суочавају, о усклађивању своје каријере са породичним обавезама.

Говорећи о изазовима у време пандемије, Драгана Сотировски је истакла да  захваљујући председнику Александру Вучићу, који је  успео да прибави вакцине, ми смо у Србији сада у могућности да бирамо којим вакцинама желимо да се вакцинишемо и можемо да организујемо масовну вакцинацију.

Имали смо и акцију са својим суседима из Северне Македоније, којима смо организовали вакцинацију овде у Нишу, 3.500 људи је примило вакцину овде у Нишу и заиста смо поносни на ту хуману акцију коју смо спровели заједно са државом да покажемо хуманост и солидарност у региону, навела је градоначелница Ниша.

Према њеним речима, подаци показују да је Србија  међу водећим земљама у Европи у погледу заступљености жена на позицијама одлучивања у политичком животу.

На питање, која је њена порука за младе жене у Индонезији, градоначелница Ниша је рекла  да морају да истрају у томе што су започеле, да буду упорне, да верују да могу да се носе раме уз раме са мушкарцима, да њихове одлуке ни на који начин нису другачије нити мање важне од одлука мушког света и да то женско лидерство треба да развијамо сви заједно у свету.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *