Вакцинисано 400 демобилисаних бораца у Лозници

Вакцинисано 400 демобилисаних бораца у Лозници

ИЗВОР: СРНA

У Лозници је данас вакцинисано 400 демобилисаних бораца из Илиџе и Бијељине, а предсједник Општинске борачке организације “Илиџански борац” Горан Шеховац рекао Срни да је имунизација обављена вакцинама “фајзер”.

– У сарадњи са братским Удружењем пензионисаних припадника војске и војних ветерана Србије, у Лозници је смо данас организовали вакцинисање против вируса корона 200 својих чланова са Илиџе и 200 припадника Осмог одреда Специјалне полиције Илиџа из Бијељине –  рекао је Шеховац.

Он је додао да су укупно до сада организовали вакцинацију 600 људи.

– Борачка организација `Илиџански борац` је сносила трошкове организације превоза тих људи. Наши чланови су вакцинисани на посебном пункту само за нас и сви су добили сертификате –  рекао је Шеховац.

Он је подсјетио да је данашња вакцинација у Лозници друга коју је организовао “Илиџански борац” и захвалио на томе секретару за борачка питања Србије Милораду Капору, Удружењу ветерана из Ниша, градоначелницима Ниша и Лознице, предсједнику Србије Александру Вучићу, те медицинским радницима Србије који су то омогућили.

Шеховац је додао да ће Општинска борачка организација “Илиџански борац”, уколико буде интересовања, у сарадњи са братским Удружењем пензионисаних припадника војске и војних ветерана Србије наставити са овим активностима.

Након вакцинације, а под покровитељством градоначелника Лознице, одржан је Први међународни конгрес ветеранских организација.

На овом догађају, који је одобрен од Дарије Кисић Тепавчевић, Министра за рад и запошљавање борачка и социјална питања Србије, присуствовао је Миодраг Капор државни секретар у том министарству. Борачку организацију “Илиџански борац” на конгресу представљао је предсједник Горан Шеховац.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *