Баште раде од понедељка уз поштовање епидемиолошких мера

Баште раде од понедељка уз поштовање епидемиолошких мера

Баште угоститељских објеката биће отворене од понедељка до 22 часа уз поштовање епидемиолошких мера које ће бити накнадно прецизно дефинисане, а рад услужних делатности, прехрамбених продавница и теретана биће дозвољен до истог времена, одлучено је на Кризном штабу за сузбијање заразне болести КОВИД-19.

Седници Кризног штаба за сузбијање заразне болести КОВИД-19 присуствовали су члан Кризног штаба и градоначелница Ниша Драгана Сотировски, градоначелник Крагујевца Никола Дашић и заменик градоначелника Београда Горан Весић.

Тржни центри ће евентуално бити отворени од среде што зависи од кретања броја заражених на дневном ниову, саопштено је са Кризног штаба.

За улазак у Србију потребан је PCR тест или потврда о вакцинацији, а старији основци и средњошколци остају на онлајн настави.

У Нишу је до сада дато 115 000 доза вакцина.

У Србији је првом дозом вакцинисано 25,5 одсто пунолетних грађана, другу дозу примило је 18,6 одсто, а потпуно је заштићено 12,3 одсто пунолетних грађана. Дневно се да око 25.000 доза вакцина.

Србија данас добија 57.600 доза вакцине “АстраЗенека” из Ковакс програма. Следеће седмице стиже пола милиона “Синофарма” и 106.470 Фајзерове вакцине.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *